Pri ZŠ s MŠ na Námestí Kráľovnej pokoja v Prešove pribudlo športovisko

31.10.2023 Prešov

Prešov 31. októbra (TASR) - V areáli Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) na Námestí Kráľovnej pokoja v Prešove pribudol nový areál pre plážové športy. Stavbu v hodnote približne 372.000 eur mesto prevzalo v utorok od zhotoviteľa, spoločnosti Maro, s. r. o. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

"Práce pozostávali z vybudovania ihriska na plážové športy, a to vrátane jeho oplotenia, zlepšenia technickej úrovne a kvality existujúceho povrchu bežeckého oválu a doskočiska jeho rekonštrukciou," povedala Rácová s tým, že hlavné ihrisko je rozdelené na štyri menšie ihriská na plážový volejbal.

"Fanúšikovia plážových športov si tu však budú môcť zahrať aj plážový futbal či plážovú hádzanú, keďže súčasťou ihriska sú rovnako dve hádzanárske bránky," priblížila Rácová.

Ako uviedla, pôvodný povrch bežeckého oválu, vytvorený zo škvary, bol nahradený novým, trojvrstvovým certifikovaným tartanovým povrchom. "Rovnakým spôsobom sa pristúpilo k obnove rozbehovej dráhy, pričom v rámci prác došlo aj k vybúraniu a úprave pôvodného doskočiska, ktoré si tiež vyžadovalo rekonštrukciu," povedala Rácová.

Podľa primátora mesta Prešov Františka Oľhu športovisko bude slúžiť nielen škole, ale aj športovým klubom a širokej verejnosti.

"Vďaka patrí Fondu na podporu športu, ktorý naozaj veľmi výrazne nám pomohol zrealizovať toto športovisko. Myslím si, že svojím rozsahom z hľadiska plážových športov je to jedno z najväčších športovísk na Slovensku a bude centrom pre mimoriadnu kvalitu, ktorú v Prešove máme, hlavne plážovom volejbale," uviedol Oľha.

Celková hodnota projektu predstavuje sumu 372.213,35 eura s DPH. Financovanie bolo zabezpečené z príspevku od Fondu na podporu športu vo výške 250.289,58 eura a vlastných zdrojov mesta vo výške 121.923,77 eura.
 

Vyberte región